Elk WordPress website maakt ook gebruik van WordPress thema. Een WordPress thema is eigenlijk een reeks aan bestanden. Dit zijn (bijna) allemaal geprogrammeerde bestanden in voornamelijk PHP en CSS. WordPress Thema’s worden gebruikt om de website een bepaalde uitstraling te geven. Zo kun je de WordPress thema veranderen en een hele andere website uitstraling krijgen. De WordPress thema zorgt voor de design/grafische interface van je website. Hierdoor kan de website dus volkomen anders eruit zien na het veranderen van de thema.

Het enige wat ik gedaan heb is de thema veranderen. Nu zie je precies waar de thema voor gebruikt wordt en wat voor veranderingen een thema kan aanbrengen.

WordPress biedt heel veel thema’s aan. Zo heb je bijvoorbeeld aparte thema’s voor webwinkels. Deze thema’s geven bijvoorbeeld de productpagina en betalingspagina een andere opmaak. Ook zijn er aparte thema’s voor blog websites. Deze geven de berichten overzicht pagina andere opmaak. Later gaan wij zelf andere thema’s installeren. 

Ook is het mogelijk om de WordPress thema opties aan te passen, dit doen we via de customizer. Via hier kun je bijvoorbeeld de zoek functie uitschakelen. Ook kun je de achtergrondkleur en header achtergrondkleur aanpassen.