Een koppeling wordt vaak gebruikt. Het is een belangrijk onderdeel voor in een bericht of pagina. Doormiddel van koppelingen kun je makkelijk door linken naar een ander bericht of pagina van de website. Ook kun je gemakkelijk doorgelinkt worden naar een externe website. Hoe je dit doet ga ik je nu uitleggen. 

Open een bericht of pagina en bewerk deze. Selecteer vervolgens een woord of een stukje tekst.

Klik nu op het link icoontje:

Nu worden extra opties geopend.

Vul de URL in waar de bezoeker heen moet gaan na het klikken.
In nieuw tabblad openen kun je zelf aanvinken als je dit wilt. Als het verwezen wordt naar een externe link wordt deze vaak aangevinkt. Als de bezoeker nog op de website blijft staat deze vaak uit. Vul de URL in en klik op de enter:

Nadat je dit gedaan hebt moeten we de pagina/bericht bewerken. Dit doe je door op ‘Bijwerken’ te klikken. Bekijk nu je de pagina/bericht.

Je ziet nu dat de “KLIK HIER” tekst onderstreept en rood is geworden. Deze layout komt door de thema dus dit kan bij elk thema anders zijn. Als er nu op de “KLIK HIER” tekst geklikt wordt zou die automatisch door gestuurd moeten worden naar mijn eerste bericht pagina. Als het nog niet goed gegaan is en je nog niet doorgestuurd wordt moet je even goed kijken naar de URL die je ingevuld hebt. Aan het eind van de URL mag ook geen spatie staan of andere tekens die eigenlijk niet in de URL horen, anders werkt dit niet.