Je kunt op verschillende manieren websites maken. Je kunt het maken met programmeertalen, softwares en met Content Management System (CMS). Veel programmeerbedrijven hebben verschillende softwares gemaakt zodat mensen makkelijk hun eigen website kunnen maken. Deze softwares worden vaak gebouwd met het principe ‘What You See Is What You Get’ (WYSIWYG). Dit betekend dat je exact ziet wat je aan het doen bent. Je kunt je eigen teksten schrijven, foto’s toevoegen etc. 

Naast de softwares zijn er ook CMS. Met CMS kun je je hele website vanaf het begin bouwen. Bekende CMS zijn WordPress, Joomla! en Drupal. Het voordeel van een CMS is dat je het altijd kunt bereiken. Je hoeft dus geen laptop of tablet mee te nemen op vakantie als je je website wel wilt blijven updaten. Je kunt gemakkelijk posts plaatsen over je vakantie via de mobiele applicatie. Maar wat is WordPress nou eigenlijk?

WordPress is een open-source-systeem. Dit wil zeggen dat de software is ontwikkeld door een groep mensen die het leuk vinden om er aan te werken. Dit is erg fijn want hierdoor wordt de software regelmatig geüpdate. Daarnaast is de software gratis dus iedereen kan er gebruik van maken. Ook kan iedereen vrijwillig meehelpen met het verbeteren van de WordPress software. WordPress wordt door 37% van alle website van de hele wereld gebruikt, volgens W3Techs. Dit betekend dat heel veel mensen WordPress gebruiken en informatie delen. Als jij dus tegen een probleem aanloopt kun je de oplossing gemakkelijk vinden doordat er al miljoenen mensen tegen dit probleem zijn aangelopen. Als jij jouw probleem goed kunt verwoorden in Google zul je bijna alle keren een goede oplossing vinden. Nu je de vraag ‘ Wat is WordPress? ‘ kunt beantwoorden, gaan we nu kijken naar de vraag ‘ Wat kun je met WordPress? ‘.

Wat kun je met WordPress?

WordPress is oorspronkelijk gemaakt om mee te bloggen. Een blog wordt ook wel ‘weblog’ genoemd. Is eigenlijk gewoon een website maar wel met één belangrijk verschil met betrekking tot een normale website. Bij een blog worden de artikelen en/of berichten worden van nieuw naar oud getoond. Ook kunnen de bezoekers van jou blog meedoen aan een discussie door middel van een reactie te plaatsen. 

Op blogs worden ook regelmatig berichten/artikelen gepubliceerd. Daarentegen worden websites vaak maar één keer aangemaakt en kan het jaren mee gaan op die manier. Ook is een blog heel eenvoudig om te maken. Je kunt dit snel leren zonder enige technische voor kennis. 

WordPress is in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een volwaardig systeem om websites te maken. Dit betekend dat je niet alleen goede blogs kunt maken maar ook hele goede websites. Daarnaast kun je ook geweldige webwinkels/webshops maken met WordPress. Daarnaast kun je ook een blog toevoegen aan je website of webwinkel. Er zijn dus heel veel opties met WordPress, nu we gekeken hebben naar de vraag ‘ Wat kun je met WordPress? ‘ gaan we verder met het WordPress website stappenplan maken.

WordPress website stappenplan maken

Het is erg belangrijk om een plan te maken over wat je wilt maken met WordPress. Op deze manier kun je veel makkelijker je doel bereiken. Allereerst moet je bepalen waar je WordPress voor nodig hebt. Wil je je bedrijf promoten? Wil je een portfolio maken? Wil je producten verkopen? Wil je je elke week schrijven wat je beleefd hebt? 

Na dat je bepaald hebt waarvoor je WordPress wilt gebruiken moet je bepalen waar het bij past: blog, website en/of webshop. Vervolgens moet je bepalen waar over je het wilt hebben. Wat is de doel van de website? Wat is jouw online doelstelling? Wie gaan jouw bezoekers zijn? Uiteindelijk moet de website aantrekkelijk voor de bezoekers. Je maakt de website tenslotte voor de bezoekers en niet voor je zelf. Daarom moet je niet denken aan de kleuren, foto’s of knoppen die jij mooi en leuk vindt maar aan wat jouw bezoekers mooi en aantrekkelijk zullen vinden. Wanneer je bezig bent met het maken van de blog, website of webwinkel moet je ook nooit de doel van de website vergeten. Maak een goed uitgebreid plan en houd dit gedurende proces bij de hand. Op deze manier kan je beter de ideale blog, website of webwinkel maken de WordPress website stappenplan maken is dus erg belangrijk voor een beter resultaat.