Nu weet je wat een WordPress menu inhoudt en wat het kan. Misschien heb je ook al de locatie ‘Sociaal menu’ geprobeerd bij het testen van de vorige menu. Zo niet, gaan wij nu wel dieper in op het onderwerp Social Menu WordPress.

Start met het maken van een nieuwe menu. Klik op ‘maak een nieuw menu’.

Bedenk een naam voor de Social Menu WordPress zoals bijvoorbeeld “SocialMedia” en klik op ‘Menu opslaan’. Dit menu wordt gebruikt om al je social media accounts te plaatsen zoals van facebook, instagram etc. Dit betekend dat het externe links zijn. Daarvoor gaan wij het tabje ‘Aangepaste links’ gebruiken.

Ga naar facebook en kopieer jouw facebook pagina URL. Ga vervolgens terug naar het menu en open het tabje ‘Aangepaste links’. Plak de URL bij ‘URL’ en schrijf bijvoorbeeld ‘facebook’ bij de ‘Linktekst’. Klik op ‘Aan menu toevoegen’, vink ‘Sociaal menu’ aan en klik vervolgens op ‘Menu opslaan’.

Bekijk nu de website. Onderaan in de footer zie je nu een facebook icon. De design kan verschillen per thema.

Doe dit nu bij al jouw sociaal media platformen. Vergeet niet om op ‘Menu opslaan’ te klikken. Controleer vervolgens of alles goed gegaan is. Als WordPress of het thema een social media platform niet herkent zal de logo ook niet tevoorschijn komen. Er zal dan een koppeling icon komen:

Dit was oorspronkelijk een whatsapp link:

Voeg alle social media platformen toe en test het regelmatig uit.

Facebook – Instagram – WhatsApp Sociaal menu:

Om een link te verwijderen zul je er één keer op moeten klikken, op deze manier zal het open klappen. Vervolgens klik je links onder op ‘Verwijderen’.

Via hier kun je een ander menu selecteren:

Klik op de dropdown zodat alle menu’s getoond worden.

Selecteer nu het gewenste menu en klik op ‘Selecteren’.