HersenTraining

– Logisch Denken
– GeheugenTraining
– IQ Training

HersenTraining

Groep trainingen gaan na de corona periode door

Prive trainingen kunnen wel gegeven worden. De kosten daarvan zijn €50,- excl. BTW per uur.

Leeftijd: 4 tot 99 jaar

In het kort: Hierbij spelen we spelletjes en maken we oefeningen die ons hersenen zal laten trainen.
Materialen: Boeken en spellen, deze zijn te koop bij nisatutucu vanaf €6,20

Tijden: Onbekend
Abonnementskosten: € 29,99 per maand
Actie: Onbekend
Inschrijvingskosten: Gratis
Aanmelden: info@nisatutucu.nl
Afmelden: 1 maand van te voren schriftelijk afmelden via info@nisatutucu.nl
Locatie:
nisatutucu
Overblaak 104
3011 MH Rotterdam

(Passage van de Rotterdamse Kubuswoningen)

Veel kinderen vinden het niet leuk om naar school te gaan. Maar hoe komt dit? Kinderen houden niet van vakken/bezigheden waarin zij niet goed zijn. Op school leert het kind veel dingen van verschillende vakken, echter vinden zij dit niet altijd leuk. Hoe komt dit? Dit komt voornamelijk omdat zij er niet goed in zijn. Op school worden rekenen en taal het meest gegeven en daar hebben vele kinderen moeite mee. Dit is de voornaamste reden waarom zij het niet leuk vinden.

Hoe kunnen wij als ouder dit probleem oplossen?
Als een kind moeite heeft met een vak, kan dit komen doordat het kind niet wilt nadenken. Dit doet het kind niet opzettelijk. Het brein moet nog getraind worden voor het nadenken. Dit probleem komt ook heel vaak voor bij begrijpend lezen en de redactiesommen (verhaaltjessommen), kinderen zijn hier te druk bezig met het lezen en niet met het bedenken wat zij gelezen hebben. Sommige kinderen lezen heel vlot en foutloos maar kunnen door dit probleem niet tegelijk lezen en begrijpen. Hier moet iets aan gedaan worden! 

Nadenken is de sleutel naar succes

Hersentraining kinderen
Zoals ik eerder vermeldt heb moet het kind eerst leren nadenken. Dit kan getraind worden met hersentraining. Maar wat is hersentraining precies? Een hersentraining zorgt ervoor dat de hersenen keer op keer uitgedaagd worden. Hierdoor zullen de hersenen aan de loop van tijd steeds meer aankunnen en meer problemen oplossen. Daarnaast is dagelijks de hersenen trainen goed voor de gezondheid, het vermindert het risico op ziektes zoals dementie en andere hersenaandoeningen. Tijdens de hersentraining doen wij hersentraining oefeningen en hersentraining spelletjes. Ook besteden wij aandacht aan logisch nadenken.

Logisch nadenken
Tijdens de logisch nadenken oefeningen worden de hersenen ook altijd getraind. Echter hoeft het andersom niet altijd zo te zijn; tijdens de hersentraining wordt het logisch nadenken niet altijd getraind. Dit komt omdat er verschillende categorieën zijn met het hersenen trainen, zoals geheugen trainen en IQ trainen. Maar een daarvan is dus ook logisch denken, maar wat is logisch denken? Hierbij denk je heel erg na in de richting van ‘waar of niet waar’. Aan de keus kan een reden vast gebonden worden.Dit ligt ik toe met een logisch denken oefenvoorbeeld:

Training Hersen Training bij nisatutucu.nl

Hierbij moet er logisch nagedacht worden over welke mug hetzelfde is als de originele mug. De mug met de letter D valt weg, zie jij waarom?

Bekijk de staart van de mug, bij de originele mug staart zien we dat het behaard is en bij de mug met het letter D is dit niet het geval. Door logisch na te denken zie je dat de mug met het letter D dus wegvalt. Zoek jij uit welke mug wel klopt? (Controleer onderaan of je het goed had).

Hersentraining volwassenen
Niet alleen kinderen hebben moeite met nadenken. De hersentraining kan ook heel nuttig zijn voor volwassenen. In het leven van een volwassene zijn er veel problemen aanwezig. Om de problemen op te lossen moet er altijd nagedacht worden. Maar er moet niet alleen nagedacht worden, er moet vaak ook logisch nagedacht worden. Door het logisch nadenken zullen de problemen ook sneller opgelost worden. In het dagelijks leven bevinden zich veel problemen. Of deze problemen nou groot of klein zijn, ze zijn er altijd.

Dagelijks leven voorbeeldsituatie: Jij moet op vandaag brood kopen, om 17:00 heb jij sportles. Daarnaast is jouw kind klaar met school om 15:00. Maar ook moet jij de kapotte deur nog maken. 

Bij zo’n situatie zal jij moeten plannen, wanneer ga ik wat doen? Brood wordt vers in de ochtend gemaakt/bezorgd aan de supermarkten. Ook is het een veel verkocht product. Daarom is het niet handig om brood in de avond te kopen. In de avond is er kans dat het brood op is. Dit is een stukje logisch nadenken. Daarnaast is het ook handig en logisch om de deur niet in de avond te maken. Als je nu denkt ‘waarom?’ zal ik dit even toelichten. Zodra jij begint met klussen zal je misschien bepaalde gereedschappen nodig hebben die jij thuis niet hebt liggen. Als je de deur in de ochtend maakt zijn de winkels zoals gamma en bouwmaat nog open, hierdoor kun je snel naar de winkel om de benodigde gereedschap te kopen.

Dit was een voorbeeld van een ‘klein probleem’, maar op een dag maak jij talloze vergelijkbare ‘problemen’ mee.

Had jij het goede antwoord op de logisch denken oefenvoorbeeld gevonden? 
Controleer hieronder of jij het goed had.
Het goede antwoord was de mug met de letter E

Training Hersen Training bij nisatutucu.nl

Nisa maakt de Rubik’s cube op 11 jarige leeftijd!

Boeken